Блекджек

BGTop Black Jack -
Добави в колекция (18)

Блекджекът, познат също и катодвадесет и едно, е една от най-популярните игри в казината. комбинираща шанс и мислене, както и на умението на някои играчи да броят картите и въз основа на това да правят печеливши залози.

Блекджек се играе с 4 или 6 тестета карти. Целта на играта е да бъде победена евентуалната ръка на дилъра, като се сумата на ръката на играча максимално се приближи до 21, без да го надвишава. Асото се брои за 1 или 11. Всички "картинки" (вале, дама, поп) са по 10 точки, а останалите карти носят толкова точки, колкото е написано на тях.

Съвети за игра

Ако горната карта на дилъра е 2, 3, 4, 5 или 6 то той има по-голям шанс да загуби. А вероятността да спечели е по-голяма ако горната му карта е 7, 8, 9, 10, Вале(J), Дама(Q), Поп(К) или Асо(А). Ако горната Ви карта е Асо, Вие имате 52% предимство пред дилъра. Ако са Ви раздатени 7-ци или 8-ци, а горната карта на дилъра е с равна или по-ниста стойност удвоете залога (double down). Също така като общо правило да удвоите залога ако имате Вале(J), Дама(Q), Поп(K), 10-ки или 5-ци. (Имате много по добър шанс пред дилъра)

Още от Блекджек

Още от Блекджек

Още от Всички

Още от ВСИЧКИ