Хокей под вода!

BGTop 3D street art slideshow MIAMI STREET ART - Wynwood Arts District
Добави в колекция (1)

Не, това не са просто водолази, които играят обикновен хокей – това е нов екстремен спорт, наречен подводен хокей на лед. Играчите се опитват да запратят плаващата шайба в противниковата врата под замръзналата вода. И ако се чудите защо не виждате кислородните им маски, не се тревожите – това е просто защото те не използват такива.
Играе се на 10-минутни интервали с почивки на всеки 30 секунди, за да могат играчите да си поемат въздух през една малка дупка издълбана в леда. Ако успеят да я открият обаче – оказва се, че да играеш хокей под водата с надолу главата може да бъде доста объркващо и играчите често припадат в опити да открият дупката.

Дори да успеят да си поемат въздух, играчите понякога натрупват толкова много въглероден диоксид в тялото си от интензивните движения, че така или иначе припадат и тогава всичко зависи от подводните съдии. Спортът обаче не е толкова вълнуващ за зрителите, които са на повърхността и гледат мача на телевизора.

Въпреки необичайната комбинация между балетни и потенциално смъртоносни движения, осем държави провеждат годишни състезания по воден хокей. Разбира се всичките от тези страни са замръзнали – явно студът кара хората да правят глупости.

Още от Видео клипове

Още от Видео клипове

Още от Всички

Още от ВСИЧКИ