Тайните на Гравити Фолс - Мистериозната шатра

BGTop Смехораните - 1 Епизод Приключенията на Мечето Ръкспин - Съкровището на Грундо
Добави в колекция (22)

Е пак се започна Гидеон ...
Приятно гледане :)

„Тайните на Гравити Фолс“ – за всички любители на загадки и мистерии

Харесвате ли загадките, мистериите, приключенията и чудовищата? Ако отговорът ви е да – новият сериал „Тайните на Гравити Фолс“ на Дисни е точно за вас.

Той проследява историята на 12-годишните близнаци Мейбъл и Дипър Пайнс. За лятната ваканция родителите им ги изпращат на гости при прачичо им Стан, който живее в града Гравити Фолс. Той живее и притежава нещо като магазин за сувенири наречен „Мистериозната шатра“, в която винаги има много туристи и много интересни и странни предмети. Туристите посещават града, привлечени от най-странните музей в света, но близнаците подозират, че в града има много по-нередни и странни неща и си обещават един на друг да разкрият какви.

А сега ще ви представим един по един и главните герои на филма:

Дипър е 12-годишно момче. Той е интелигентен, любознателен, изобретателен и притежава един загадъчен дневник със цифрата три на корицата му. Този дневник говори за странните и чудни мистерии на Гравити фолс и не след дълго Дипър наистина започва да ги забелязва.
Дипър е авантюрист, който има проблеми с концентрацията, точно защото мисли само за приключения и разрешаване на загадки. Има изключително усещане за всеки малък детайл и именно това му помага при разрешаването на сложните загадки на града. Тайно мечтае да се казва Тайрън и е влюбен в друг главен герой от филма – Уенди.
Един цитат, който добре описва Дипър, е „Когато животът ти даде лимони, изстискай сока им и го използвай, за да нарисуваш карта за съкровище с невидимо мастило. Наистина действа! Честно!“

Мейбъл е сестрата-близначка на Дипър. Пълна с енергия и оптимизъм, Мейбъл може да извлече най-доброто от всяка ситуация с широка наивна усмивка и същевременно винаги ядосва брат си. Талантите й са да говори с животни и да плете толкова хубаво, че би засрамила всяка баба.
Любима реплика: „Когато животът ти даде лимони, нарисувай на лимоните личица и ги завий с одеяло. Ето! Така вече имаш лимонови бебета.“

Прачичото на Мейбъл и Дипър Стан ръководи в Мистериозната шатра – с нея той привлича много туристи, защото в нея има доста странни изобретения. Когато прачичо Стан развежда туристите или спи на дивана, Дипър и Мейбъл се промъкват, излизат навън и изследват тайните на града. Любимото занимание на прачичо Стан е да гледа телевизия, а любимата му реплика е: „Когато животът ти поднесе лимони ги наречи „жълти портокали“ и ги продавай на двойна цена“.

Соос симпатичен мъж с детска душа и е добър приятел на близнаците. Той работи за чичо Стан, като продава сувенири в Мистериозната шатра. Соос обича да е в центъра на събитията, независимо дали това означава да разгадава някой заплетен пъзел с Дипър и Мейбъл или да помага на прачичо Стан с туристите. Освен близнаците, Соос е единственият човек, който вижда всички странни неща, случващи се в Гравити Фолс.

Уенди е тайната любов на Дипър. Тя е необичайно висока гимназистка, която работи почасово при прачичо Стан. Разходките с Уенди са много забавни.

Малкият Гидиън е най-прочутото дете в града. Той твърди, че може да чете мисли, да предвижда бъдещето и да говори с мъртвите в своята Палатка на телепатията. Дипър обаче знае, че той лъже. Единствените „таланти“ на Малкия Гидиън са неговият чар и големите количества гел за коса, които използва!

Ако искате да разгадаете невероятните тайни на Гравити Фолс с Дипър, Мейбъл, прачичо Стан, Соос, Уенди и останалите жители на градчето – гледайте „Тайните на Гравити Фолс“ по Дисни Чанел.

Още от Детски филми

Още от Детски филми

Още от Всички

Още от ВСИЧКИ