terminalko

tainite na graviti fols e varha :):):):):):):):):):):):):):):):) преди 7 години
 • terminalko a.k.a. ken

  офлайн

  saidinenite amerikanski 6tati, 24 г.

  • Коментари: 3, Регистриран на: 17 Sep 2011 15:57, Последна активност: преди 2 години
 • Стена
 • Игри
 • Видео
 • Бележки

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години

terminalko публикува бележка

dresirane

Много любители на кучета считат, че е най-добре да дадат своя любимец на обучение при дресьор, тъй като сами не биха могли да се справят. Все пак, като че ли по-добре е кучето да се обучава от неговия стопанин. Тогава резултатът ще бъде много по-успешен. Най-добър резултат дават обучението с игри.

Кучетата от по-едрите породи като доберман, дог, боксер, булдог, може да се дресират на площадките за служебните кучета. Твърдият подход обаче е неприемлив за нюфаундлендите и санбернарите. Те трябва да бъдат обучавани с много търпение и любов, тъй като по природа са доброжелателни към човека и към останалите животни. Едва ли на никой ще му хрумне да обучава пойнтера или курцхаара на площадка за служебни кучета, която е предназначена за полицията и армията.
При дресировката на кучето се използва поощрителният метод, който се състои в похвала, даване на лакомство, промяна в интонацията на гласа. Младото куче не бива да се удря, не бива и за му се крещи. Не е редно дресировката да зависи от настроението на стопанина. Преди да пристъпите към поредния урок, постарайте се да се успокоите и сами да се настроите към учебния процес. Много стопани не осъзнават, че дресирайки своето куче, самите те почват по-малко да рагират на стресови ситуации, проявяват по-голямо спокойствие, попадайки в сложни положения.
Още от първите дни след пристигане на кутрето у дома, то трябва да научи своето име. Обикновено "запомнянето" става в течение на 5 до 60 дни. Когато поставяте купичката с храна или галите своя любимец, трябва по няколко пъти да повтаряте името му, без да прибавяте към него каквито и да било други ненужни ласкателства. Например, ако кученцето се казва Джони, то вие непрекъснато трябва да повтаряте "Джони, Джони", без различни умилителни добавки като "скъпи мой", "сладък", "пухчо" и т. н. От тази излишна информация кутрето сякаш се изгубва и обърква.


Освен името си, подрастващото куче трябва да познава и всички членове на семейството. Това се постига по следния начин: дресьорът пита кутрето "Къде е Мария?", водейки кучето с повод към Мария, която трябва да му даде лакомство. Всички останали членове на семейството в същото време си придават равнодушен вид, стараейки се да не гледат към кучето.
Заедно с научаването на името, кутрето трябва да свикне да носи нашийник. За целта преди разходка демонстративно вземете от закачалката повода, намордника, нашийника и ги прекарайте внимателно около шията на животното. От този момент нашийникът и поводът ще станат условен дразнител за излизането на кучето. То винаги ще очаква този момент с голяма радост и въодушевление. Нашийникът трябва да бъде мек и достатъчно широк. Постепенно увеличавайте времето, през което той стои на врата на кучето, като го галите и успокоявате. Някои породи свикват по-трудно с намордника и всячески се стараят да го свалят. Ето защо в началото го сложете за кратко. Правете разходката на бърз ход, като водите кучето на къс повод и отвличате вниманието му като му говорите. Натрийте намордника с парче месо или колбас, за да намалите неприязъта на кучето към него.
В първите няколко дни, след като свалите намордника, дайте на кучето парче салам или друго лакомство. В никакъв случай не го удряйте с повод, нашийник или намордник, тъй като тези аксесоари трябва да символизират за животното радост, разходки, движение.
Кучето трябва да се подчинява на командата "при мен" при всякакви обстоятелства. Ако то не слуша, виновен за това е само неговият стопанин. Значи, на него му липсва твърдост, знания в областта на кинологията, както и умение да разбира психологията на кучето. Той не е успял да установи определена йерархия в съюза "стопанин-куче", не е успял да стане водач. Той е бил твърде мекушав или прекалено строг, поради което неговият ученик го пренебрегва, пропускайки покрай ушите си командите му.
Командата "при мен" трябва да бъде за кучето най-любима и желана. Тя следва да се отработва от най-ранна възраст, щом кутрето усвои своето име. Кучето може да се научи да изпълнява тази команда по два начина. Когато, играейки си то подтичва към вас по собствена инициатива, ласкаво произнесете името му и често, но не монотонно повтаряйте: "При мен!" Покажете на кученцето, че сте щастливи да го видите, дайте му лакомство, приласкайте го и весело го пуснете да се разхожда. Много скоро вашият любимец ще разбере: "Чувам командата "при мен!", без колебание отивам при стопанина, защото това му доставя удоволствие, а освен това, той ми дава лакомство и ме гали! Това е приятно, не представлява никаква трудност и е забавно, защото той ме пуска да се разхождам".
По време на занятията, както и след тях, следва да се изключат напълно принудата и жестокото отношение. Възпитавайте вашия питомец в обстановка на любов и взаимно доверие. Как той може да откаже да изпълнява вашите команди, като знае, че послушанието доставя удоволствие на стопанина му, който толкова много обича. Изпълнението на командата "при мен" може да се постигне и като се използва страхът на кутрето да не изгуби своя стопанин. Това става по следния начин: отидете с вашето кученце по-далеч от дома ви, там, където то още не е било никога. Изберете свободна площадка и го пуснете от повода. Когато кутрето се увлече в мирисане на храстите или изследване на чуждите следи, повикайте го: "При мен!", а сам, без да ви е грижа с какво се занимава кученцето, избягайте в противоположна на него посока. Ако между вас съществува добър контакт, резултатът е неизбежен: за кутрето вие сте единствената опора и защита в това непознато за него място. Съвършено естествено и неизбежно е: от страх да не се изгуби вашият малък приятел ще се хвърли след вас с цялата скорост, на която са способни малките му лапички.
Вижте повече

преди 8 години

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години

terminalko публикува бележка

wwe

WWE не са направи промени на шампионите на главните титли по заръка на Triple H, който искал да има по-дълги владения на титлите. Напомняме ви, че CM Punk е WWE Champion от края на миналата година, a Sheamus стана World Champion на Wrestlemania 28.Вижте повече

преди 8 години

terminalko публикува бележка

wwe

Очевидно WWE Tag Team Titles ще бъдат защитавани следващата седмица в юбилейния 1000 епизод на RAW. Eто какво написа Rossa Mendes в своя акаунт в Twitter:

В 1000 епизод на RAW победата ще е за нас. Tag Team Titles принадлежат на нас!! И те ще бъдат наши.
Вижте повече

преди 8 години

terminalko публикува бележка

aj

4. Daniel Bryan предложи брак на AJ и тя прие. Очаква се сватбата да се състои тази вечер. Кои ли ще са гостите на сватбата, какви ще са подаръците и дали изобщо ще има сватба, предстои да разберем...Вижте повече

преди 8 години

terminalko добави в колекцията си

преди 8 години